torstai 19. marraskuuta 2015

New York City marathon - syksy 2015

New Yorkin maraton lienee maailman maratoneista suurin, kaunein ja halutuin. Maratonille on vaikea päästä ja siinä on kaksi vaihtoehtoa: osallistua arvontaan tai ostaa kallis pakettimatka NYC maratonin suomalaiselta matkanjärjestäjältä.

Itse turvauduin ensimmäiseen vaihtoehtoon. New Yorkin maratonin arvonta on ainoa, jossa jo arvontaan on osallistumismaksu. Osallistumismaksu on 11 $, joten se ei ole edes halpa. Arvontaan osallistujista maratonille paikan saa vuosittain oman kokemuksen mukaan 5-20 % halukkaista. Pääsin arvonnasta läpi kolmannella yrittämällä ja tänä vuonna siitä pääsi läpi 16 % halukkaista. Edellisellä kerralla muistelisin, että luku oli 6 %.

Lisäksi arvonnassa on tiukat ehdot. Jos siitä läpi pääsee, niin luottokortilta veloitetaan välittömästi 355 $ osallistumismaksu. Esimerkiksi Tokion maratonin paikkojen arpajaisissa oli kolme viikkoa aikaa päättää, lunastatko paikkasi maratonilla vai et.

Maratonin fiiliksistä on kirjoitettu muutamien valokuvien kera enemmän maratoniin liittyneessä hyväntekeväisyyskampanjassani. Linkki sinne http://matkailevamaratoonari.blogspot.fi/2015/11/kampanja-nycm-new-york-city-maraton.html.

Maratonilla on huomioitavaa, että starttipaikalle on vaikea päästä. Jo neljä kuukautta ennen pitää valita kuljetustapa sinne. Vaihtoehtoja on kolme: lautta Manhattanin eteläkärjestä Staten Islandille, bussikuljetus keski-Manhattanilta tai bussikuljetus New Jerseystä. Lisäksi samassa yhteydessä valitaan, haluaako vaatesäkin säilytykseen vai ponchon maalissa (poncho oli erinomainen, fleece-vuorellinen ja lämmin). Keski-Manhattanin bussien paikat loppuvat muutamassa tunnissa, joten niiden suhteen pitää olla nopea. Bussien huono puoli on aikainen lähtö, lautalla taas voi tulla kylmä. Minä otin bussikuljetuksen New Jerseystä, koska Hudson-joen sillä puolella hotellit maksoivat alle puolet Manhattanin hinnoista.

Aikaisemmat maratonit (linkit nimessä):
Tokio - kevät 2015
Amsterdam - syksy 2014
Rooma - kevät 2014
Chicago - syksy 2013
Nizza-Cannes - syksy 2012
Turku - kesä 2012
Pariisi - kevät 2012
Berliini - syksy 2011
Tukholma - kevät 2011
Wien - kevät 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti