perjantai 21. lokakuuta 2016

Lontoosta pakit, Praha kutsuu

Viidennen kerran Lontoon maratonilta vastaanotettiin tällainen sähköposti, joten huhtikuussa ei ole asiaa Lontoon maratonille.

Ei nämä pakit viidennen kerran mikään ihme ole. Se on jopa erittäin todennäköistä. Tällä kertaa paikkojen arvontaan merkittiin 253.828 arpalipuketta. Paikkoja arvonnan kautta oli tämän vuoden maratonille tarjolla 18.000, joten sisäänpääsyprosentti jää alle kymmenen.

Toki Lontooseen pääsisi sisään hyväntekeväisyyskampanjoiden kautta, joille Lontoossa ohjataan paljon paikkoja. Se kuitenkin vaatisi keskimäärin n. 100 £ osallistumismaksuja ja 2 000 £ varainkeruun hyväntekeväisyyskampanjaan. Vetikko Travel on Lontoon maratonin suomalainen yhteistyökumppani ja heidän kauttaan maratonille voisi päästä, mutta Lontoon matkan hinta on 1.960 euroa yhdeltä hengeltä. Matkaileva maratoonarin tyypillisen Lontoon matkan lennot ja hotellit ovat kahdelta hengeltä olleet yhteensä noin 400-500 euroa, joten arvontoihin osallistutaan jatkossakin.

Koska Lontoon meni ohi, niin varamaratoniksi oli jo etukäteen päätetty Praha. Prahan maraton toukokuussa on saanut IAAF:n kultamitalin, joten järjestelyt ovat varmasti parasta A-luokkaa. Maratonin osallistujamäärä on rajattu 10.500 ja se alkaa jo olemaan yllättävän täynnä, sillä maratonin maksu 6.400 ilmoittautuneen jälkeen nousee 110 euroon ja sen siitä joutui jo nyt maksamaan.

Muuten Prahan matkan sai kohtuullisella kustannuksella, sillä Norwegianin lennot ja kolme yötä hyvätasoisessa MGallery By Sofitel -ketjun keskustahotellissa aamupaloilla sai kahdelle hengelle yhteensä noin 550 euron kustannuksilla.

Kevään maratonin kiinnittämisen kunniaksi kävin eilen lenkillä ensimmäistä kertaa Budapestin maratonin jälkeen. Maratonista oli aikaa 10 päivää ja Budapestin jälkeen jalat ovat tuntuneet paljon normaalia maratonin jälkeistä aikaa paremmalta (kompressiosukat taitaa oikeasti auttaa). Siitä huolimatta juoksu tuntui todella vaikealta ja 8 kilometrin lenkin jälkeen tuntui, että olisi kaikkensa antanut. Ja kun kelloon katsoi, niin keskiaika kilometrille oli 6,14 min/km, kun se Budapestin maratonilla oli 5,31 min/km. Kyllä se palautuminen vain aikansa ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti