tiistai 21. toukokuuta 2024

Geneve marathon / kevät 2024

Geneven maraton ei ole Euroopan isoimpia maratoneja, mutta koko viikonlopun kestävä tapahtumaa liikuttaa paljon ihmisiä monella eri matkalla. Ja jos kasvu tulevaisuudessa on maratonin viestinnästä kiinni, niin Geneve tulee kyllä kasvamaan melkoisesti. Lisäksi reitistä jäi hyvä fiilis.

Maratonin numeroiden haku oli keskustasta ja se toimi erinomaisesti. Vaikka minua auttaneet virkailijat puhuivat vain ranskaa, asiat saatiin hoidettu hyvin ystävällisten hymyjen kera. Maratonpaita oli lisämaksullinen ja yllättävän huonolaatuinen.


Lähtöalueesta tulee Geneven maratonin isoimmat miinukset. Lähtöalue oli muutaman kilometrin keskustasta ja se oli aika vaikeasti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Bussit meni puiston toiselle puolelle, jos oli matkaa kävellä lähtöpaikalle. Esimerkiksi skuutteja ei Genevessä ole käytettävissä ollenkaan. Lähtöryhmät oli sekavia, mutta matkaan päästiin silti sujuvasti. Yhtään yli kolmen tunnin "jänistä" ei silmiin sattunut koko aikana. 


Reitti oli kokonaisuutena oikein mukava. Se kulki enimmäkseen maaseudulla ja omakotitaloalueilla. Tiet oli hyväkuntoisia ja yleisilme oli sveitsiläiseen tyyliin siisti. Vuoret näkyivät ennakko-odotuksia vähemmän reitin aikana. 


Viimeiset kymmenen kilometriä tarjosi upeaa maisemaa juoksemiseen. Maalia lähestyttiin Genevenjärven rantaviivaa pitkin myötäilevää tietä. Maali oli aivan Mont Blancin sillan kupeessa aivan keskustan ytimessä, joten maratonin viimeisestä neljänneksestä muodostui kyllä ikimuistoinen. 

Juomapaikkoja tuntui reitillä olevan ehkä hieman harvemmin kuin yleensä, yleinen väli taisi olla kuuden kilometrin luokkaa. Bajamajoja löytyi vain maratonviestin vaihtopaikoista, joten niitä ei reitillä liikaa ollut. Musiikkipisteitä reitillä sitä vastoin oli tavallista enemmän. Tilaa juosta oli koko ajan hyvin. 


Erityisen hyvin maratonista jäi mieleen erinomainen viestintä ennen ja jälkeen maratonin. Maratonin jälkeen samana iltana sähköpostiin tulleesta, laajasta tulosraportista löytyi mm. linkki juoksusta koottuun videoon. Videossa esiteltiin yleisesti reittiä ja maisemia, mutta parista kohtaa löytyi itsestä jollain kameralla otettua videokuvaa. Mihinkään vastaavaan en ole aiemmin törmännyt ja se tuntui erityisesti aikajänne huomioon ottaen uskomattomalta. 

Aikaisemmat maratonit (linkit nimessä):

Bratislava - kevät 2024
San Sebastian - syksy 2023
Riika - kevät 2023
Soul - kevät 2023
Berliini - syksy 2022
Munchen - syksy 2021
Ateena - syksy 2019
Vilna - syksy 2019
Kööpenhamina - kevät 2019
Tallinna - syksy 2018
Helsinki - kevät 2018
Toronto - syksy 2017
Praha - kevät 2017
Budapest - syksy 2016
Madrid - kevät 2016
New York - syksy 2015
Tokio - kevät 2015
Amsterdam - syksy 2014
Rooma - kevät 2014
Chicago - syksy 2013
Nizza-Cannes - syksy 2012
Turku - kesä 2012
Pariisi - kevät 2012
Berliini - syksy 2011
Tukholma - kevät 2011
Wien - kevät 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti