tiistai 15. heinäkuuta 2014

Tukholman maraton - kevät 2011

Toisena maratonina piti juosta Helsinki City Marathon elokuussa 2010. Olin silloin ollut vähän kipeänä ja aamulla kokeilin pientä testijuoksua kotona. Sydämessä ei tuntunut normaalilta ja jätin juoksun väliin.

Seuraava yritys oli toukokuussa 2011 Tukholmassa, kun Tukholman marathon sattui olemaan samana viikonloppuna Elitloppet-ravien kanssa. Siinä sai kaksi kärpästä yhdellä iskulla, lauantaina maratonin ja sunnuntaina ravit.

Tukholman reitti on hieno. Meren lähellä juostaan paljon ja Tukholma on muutenkin kaunis kaupunki, ainakin minun mielestä Pohjoismaiden hienoin. Miinusta tulee vähän siitä, että samaa reitti juostaan osittain kaksi kertaa. Järjestelyt toimivat yleisesti ottaen hyvin. Vessoja/bajamajoja olisi voinut reitillä enemmän. Olympiastadionille oli hienoa juoksu päättää. Suomalaisia paikan päällä juoksemassa ja kannustamassa on ihan mielettömän paljon, tuolloin taisi olla lähes 5.000 suomalaista juoksijaa. Se taisi olla lähes neljäsosa kaikista juoksijoista.
Sää Tukholmassa oli hyvin epämiellyttävä. Tuuli oli voimakas ja oli kylmä. Tosin 2012 taisi olla vielä huonompi ilma Tukholman maratonilla. Nyt pohjia oli alla jo lähes kaksi vuotta ja juoksusta tiesi mitä odottaa. Aika paranikin reilut puoli tuntia.

Erityisesti juoksusta on jäänyt mieleen mummo, joka istui Djurgårdenissa jonkun bussipysäkin edessä kannustamassa kaikkia. Rouvan kuski- ja tukijoukot istuivat kylmällä autossa, mutta rouva istui retkituolissa kannusti kaikkia. Tippa linssissä siitä ohi juostiin, kun väkisin jäi mielikuva, että oma mies on tainut aikaisemmin harrastaa maratoneja. Ikää rouvalla oli jo sen verran, että ei millään usko, että aviomies voisi enää olla juoksussa mukana.

Monilla on Tukholmassa ollut koetinkivi Västerbron sillalle kipuaminen noin 35 kilometrin kohdalla. Minulla se ei tuottanut hankaluuksia, mutta sillalla alastulo tuntui reisissä kaamealta molemmilla kerroilla. Pari viimeistä kilometriä oli vähän taistelua, mutta kokonaisuutena juoksu oli paljon helpompi kuin ensimmäinen.

Aika 4.17,59

Sport Tracker: http://www.sports-tracker.com/#/workout/raffi13/c0u1s4us63dvl9ut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti