tiistai 15. heinäkuuta 2014

Paavo Nurmi maraton (Turku) - kesä 2012

Paavo Nurmi Maratonin aikaan sattui vapaa viikonloppu, sillä vaimo oli lasten kanssa matkalla. Ja eihän sitä keski-ikäinen harrastejuoksija enää baariin lähde, hän lähtee ex-tempore maratonille Turkuun.

Pariisin marathonista oli vain reilut kaksi kuukautta aikaa. Se saattoi auttaa siinä, että juoksukunto oli hyvä viime hetken ilmoittautumiselle. Sääennusteet lupasi rankkaa sadetta. Ajattelin vain juosta puolikkaan, kun Turussa on sama lenkki kahteen kertaa. Järjestelyjä pitää ilman muuta hehkuttaa, ne olivat todella hyvät Pariisin flopin jälkeen. Turussa juostaan kaksi kertaa sama lenkki, jossa käydään Ruissalossa ihan Aura Golfin golfkentän tuntumassa. Etukäteen jossain peloteltiin Ruissalon "tappavasta ylämäestä", mutta en sitä niin kokenut kummallakaan lenkillä. Toki satama-alueelta Ruissaloon juostaan pitkää loivaa nousua, mutta ei se nyt niin erikoiselle tuntunut.

Puolikkaan juoksin jotain 1.57 ja kun sadepilviä ei näkynyt ja tuntui hyvälle, niin jatkoin juoksemista. Ruissalossa noin 30 km kohdalla neljän tunnin jänis otti joukkoineen minut kiinni. Yritin pysyä perässä, mutta en kestänyt edes puolta kilometriä. Silloin päätin, että koskaan en arvostele enää suomalaista urheilijaa tyyliin "eiks se nyt tossakaan mukana pysy". Loppu oli puolinahkeeta, mutta oma ennätys parani yli kymmenen minuuttia.

Aika 4.07,09

Sport Tracker: http://www.sports-tracker.com/#/workout/raffi13/1a3b6106ubcemdmf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti