tiistai 15. heinäkuuta 2014

Maraton des Alpes Maritimes (Nizza-Cannes) - syksy 2012

Vuoden kolmannen maratonin - Maraton des Alpes Maritimes - juoksin Nizzasta Cannesiin. En ollut koskaan seudulla käynyt ja tämä tuntui kiehtovalta maratonilta, vaikka se on aika uusi juoksutapahtuma ja osallistujamäärät ovat eurooppalaisessa tasossa pieniä (n. 10.000 osallistujaa). Tosin vuosi vuodelta se on paisunut ja nykyään se taitaa olla jo Ranskan toiseksi suosituin maraton.

Reittiä ei voi olla hehkuttamatta. Jos haluaa juosta upeissa maisemissa, niin tämä maraton on maisemiltaan minun juoksemista maratoneista hienoin. Matkan varrella juostaan useamman kylän/kaupungin läpi ja esimerkiksi Antibes näytti läpijuostessa niin upealta paikalta, että seuraavana päivänä piti ajella autolla sinne lounaalle. Reitti seuraa pitkälti meren rantaa ja kulkee rantabulevardeja pitkin. Ja taustalla horisontissa näkyvät Alpit. Kolmenkympin tietämissä oli yksi pitkä nousu, mutta muuten reitti oli kohtuullisen tasainen. Järjestelyt toimi hyvin. Ainoa ongelma oli, että lähtö ja maali ovat eri paikassa. Asuimme edellisen yön hotellissa Cannesista ja sieltä lähti aamulla bussit Nizzaan. Bussit toimivat ihan hyvin, mutta ne vain lähtivät todella aikaisin ja Nizzassa oltiin ennen auringonnousua odottelemassa parin tunnin päästä olevaa lähtöä. Siinä sai "nauttia" Nizzan rannasta ihan yksin vilpoisessa aamussa. Onneksi vaatteita oli riittävästi mukana.

Juoksukilometrejä oli alla minun mittakaavassa aika paljon ja nyt lähdettiin ensimmäisen jo vähän kelloakin vastaan juoksemaan. Tavoitteena oli neljän tunnin raja. Alku rullasi mukavasti ja taas vauhti alkoi kolmenkympin tienoilla vähän hiipumaan. Neljän tunnin jänis ajoi nyt kiinni 33 kilometrin kohdalla ja nyt ryhmässä pysyttiin pari-kolme kilometriä. Viimeiset kaksi kilometriä Cannesin rantabulevardilla oli vähän tuskaista, kun neljänkympin tienoilla astuin pieneen monttuun ja nilkka vähän vääntyi. Kokonaisuutena juoksu sujui hyvin ja oma ennätyskin parani pari minuuttia.

Aika 4.04,51

Sports Tracker: http://www.sports-tracker.com/#/workout/raffi13/fkg6m8nku4o6gauq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti