tiistai 15. heinäkuuta 2014

Berliini marathon - syksy 2011

Berliinin legendaariselle maratonille oli paikka lunastettu jo edellisenä syksynä.

Berliinissä kaikki olikin suurta, sillä juoksijoita Berliinissä on 45.000. Jo numeronhaku Tempelhofin vanhalta lentokentältä oli melkoinen kokemus, kun väkeä oli messuilla ihan mielettömät määrät.

Lähtöpaikalla Tiergartenissa oli positiivista sykettä ilmassa. Jälkikäteen osaa arvostaa sitä, kuinka hyvin saksalaisella täsmällisyydellä Berliinissä pääsi liikkeelle. Kärkiryhmän startin jälkeen vartin päästä oltiin liikkeellä ja juosta sai rauhassa, koska kadut oli todella leveitä.

Reitti oli Berliinissä hieno ja oli hienoa kiertää eri kaupunginosissa, joihin ei tule muuten mentyä. Mahtipontiselle Karl-Marx Alleelle kääntyminen ja siinä keskellä tietä juokseminen oli upea kokemus, melkein siinä tunsi DDR:n ajan paraatit. Itä- ja länsipuolen erot oli kyllä hyvin nähtävissä väsyneenäkin. Maaliintulo oli Brandenburgin portin jälkeen. Se oli pieni pettymys, sillä olin ajatellut maalin olevan heti siinä portilla. Ne viimeiset parisataa metriä tuntui pitkältä matkalta.

Berliinissä oma juoksu oli vaikea. Penikkatauti oli vaivannut ja kuukauteen ei ollut päässyt oikein yhtään juoksemaan. Edellisen illan tankkaus sisälsi tulehduskipulääkeiden ja Buranan syöntiä, mikä on tietysti vähemmän järkevää. Hotellilta lähtiessäkin vielä syötiin Buranaa. Lähtökohtiin nähden ensimmäinen kymppi oli liian kova. Siitä vauhti hiipui ja puolikkaan kohdalla tajusin, että Tukholman aikaan en pääse vauhdin näin hiipuessa. Tästä seurasi pettymys ja seuraavat viisi kilometriä mietin, että koska keskeytän. Miten ihmismieli voi olla näin hölmö? Tiedostin, että en ole ennätyskunnossa enkä muutenkaan kelloa vastaan juokse, mutta siitä huolimatta sitä kuvittelee jotain muuta. Vaikka omaksi iloksi juokseekin, niin ilo juoksemisesta oli sillä kertaa kaukana. Vaimo oli 30 kilometrin kohdalla kannustamassa ja onneksi sitä jaksoi tsempata sinne asti. Siinä vaimon kanssa hetken aikaa kävellessä tajusi, että keskeyttämistä en antaisi itselleni anteeksi. Tsemppasin juosten maaliin ja hyvä niin.

Aika 4.28,00

Sport Tracker: http://www.sports-tracker.com/#/workout/raffi13/4drv63u4r35o1eoh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti