tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pariisi marathon - kevät 2012

Pariisin marathon oli reitiltään jo etukäteen oikein houkutteleva. Lähtö Champs-Elyseeltä ja reitti kiertää nähtävyydet keskustasta ja menee pitkään Seinen rantaa. Maali vain oli mitäänsanomattomasti jonkin tien varressa lähellä Riemukaarta, jota ei kuitenkaan nähnyt. Kokonaisuutena reitti antaa kyllä hienon kuvan Pariisista eikä esimerkiksi hienossa Vincennesin puistossa ole tullut muuten käytyä.

Järjestelyiltään Pariisi ei häikäissyt. Jo numeroa hakiessa jonot olivat aivan järjettömät ja jonotukseen meni aikaa reilusti toista tuntia. Lääkärintodistusten kanssa siellä myös säädettiin, koska sellainen oli harvinaislaatuisesti pakollinen kaikilta juoksijoilta. Lähtöalueella Champs-Elyseellä ei ollut vessoja kuin muutama. Ja kun tankanneita juoksijoita oli kymmeniä tuhansia, ei yhtälö ollut alkuunkaan toimiva. Oma lähtöslotti oli Luois Vuittonin liikkeen kohdalla ja 364 muuna päivänä pissaamisesta Luois Vuittonin liikkeen seinään olisi varmasti saanut sakot ja selkään vartijalta. Nyt se näytti olevan aika yleisenä miesten käymälänä. Miehillähän tämä käy vielä helposti, mutta naisia ei käynyt kateeksi. Lisäksi porukka päästettiin matkaan pienissä ryhmissä ja lähtölinjan ylitys kesti käsittämättömästi yli 40 minuuttia siitä, kun kärki oli startannut. Viileässä aamussa odottelu vähissä vaatteissa ei ollut mukavaa, vaikka minulla poisheitettävä collage-paita olikin mukana. Kadut reitillä olivat välillä aika kapeita eikä autoja oltu siirtokehoituksista huolimatta siirretty pois, joten välillä reitillä oli oikeinkin ahdasta. Yleisöä reitin varrella ei ihmeemmin ollut, mutta itseni kaltaisille "turistijuoksijoille" katuja sulkeneiden palomiesten taputtaminen jäi mieleen.

Oma juoksu ei meinannut lähteä millään rullaamaan ja ensimmäiset seitsemän kilometriä oli todella väkinäistä. Sen jälkeen ei pahemmin ongelmia ollut ja omaa vauhtia juoksin. En pahemmin kelloa vilkuillut ja omasta silloisesta ennätysajasta jäin parikymmentä sekuntia.

Aika 4.18,15

Sports Tracker: http://www.sports-tracker.com/#/workout/raffi13/e8hbk3hlkh6n4e25

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti