sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Lenkkeily / Wien

Vappuviikonloppuna palasin ensimmäisen maratonini maisemiin ja tajusin, että Wien tarjoaa lenkkeilijälle todella runsaasti erilaisia mahdollisuuksia. Tein kolme erilaista aamulenkkiä: Tonavan varressa, Ringin ympäri ja Belvederen linnan puistossa.

Ykköspaikka Wienissä juoksemiseen on tietysti Schönbrunnin linnan upea alue puistoineen. Itse en ole siellä juossut, sillä Schönbrunn on aika kaukana keskustassa ja monista hotelleista, mutta siellä kävellessä tekisi mieli lähteä lenkille. Tilaa on paljon, maisemat ovat todella upeita ja maasto on vaihtelevaa.


Tonavan, Tonavan kanavan ja Tonavan saari tarjoaa lenkkeilyyn erinomaisia mahdollisuuksia. Lenkkipolkuja riittää ja Tonavan voimakasta virtausta on lenkkeillessä mukava katsella. Tonavan saari on 21 kilometriä pitkä vapaa-ajanviettoalue, josta löytyy sopivaa lenkkiä niin juoksijoille, rullaluistelijoille kuin pyöräilijöillekin.


Keskustassa Ringin kierros tarjoaa lenkkeilijälle historialliset puitteet lenkkeilyyn. Ringin varrella on iso osa Wienin arkkitehtuurisista nähtävyyksistä kuten esim. Hofburgin palatsi, Parlamenttitalo, Kaupungintalo ja Ooppera. Ringillä on leveät pyörä- ja jalankulkutiet, mutta arkipäivinä meno voi olla vilkasta jo aamusta. Sunnuntai-aamuna Ringin kierros sujui helposti, sillä liikkeellä ei ollut ihmisiä kuin kourallinen.Iltalenkkinä pimeän aikaan Ringin kierros on myös hieno, sillä rakennukset ovat upeasti valaistuja. Toki ihmisiä on myös liikkeellä paljon, joten pitää olla valmis hieman väistelemään.Kolmantena aamuna halusin tehdä lyhyemmän lenkin ja suuntasin Belvederen linnan puistoon. Linnan puiston kierros tarjoaa noin 1,3 kilometrin kierroksen pihalla ihan mukavalla korkeuserolla ja hienoilla maisemilla linnaan ja linnan edestä alas kaupunkiin.


Kierrosta voi hieman pidentää, jos kiertää Linnan takaa lammikon ympäri. Lammen takaa linna näyttää myös upealta.


Hotellisuosituksia Wieniin on antaa tasan yksi. Kaikkina neljänä kertana olen majoittunut Imperial Riding School Renaissance hotelliin. Marriottin ketjuun kuuluva vanha talli on remontoitu hyväksi hotelliksi. Enää hotelli ei ehkä uutuuttaan hohtanut, mutta hyvä hotelli se on ja aamiainen on erinomainen. Hotelliin voi ostaa viikonlopuiksi edullisia vouchereita UK:n Ebayn kautta (www.ebay.co.uk). Kolmen yön majoitus kahdelta aamiaiseen maksoi tällä kertaa noin 155 euroa eli noin 50 euroa yö. Toki on huomioitavaa, että lahjakorttia ei voi käyttää koska tahansa, vaan käyttöpäivät pitää kysyä hotellista. Lähetin heille neljä vaihtoehtoista viikonloppua ja kahtena he tarjosivat mahdollisuutta käyttää voucheria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti