keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Lenkkeily / Lontoo

Lontoo lukeutuu allekirjoittaneen suosikkikaupunkeihin. Ei kauneutensa, vaan tekemisen takia. Lontoo tarjoaa mahdollisuuden rakentaa maailmanluokan päiväohjelma esimerkiksi tyyliin: aamulenkki-shoppailu-pubi-jalkapallo-illallinen-musikaali.

Lenkkeilijälle Brittiläisen imperiumin pääkaupunki (australialaisen vaihto-oppilaamme nimitys Lontoolle) tarjoaa suurkaupungiksi yllättävän hienot lenkkeilymahdollisuudet.

Monelle tullee Lontoon keskustan lenkkeilymaastoista ensimmäisenä mieleen Hyde Park ja Regent's Park. Molemmissa on kyllä mukava juosta, mutta se ei silti ole sitä, mitä Lontoossa juostessa haluaa nähdä. Puistoja ja pusikkoja näkee kotonakin lenkkeillessä.


Nykyisin suuntaan Lontoossa lähes aina aamulenkille Thamesin varteen. Thames varsi tarjoaa lenkkeilijälle hienoa nähtävää ja monin paikoin myös leveää jalkakäytävää juostavaksi, varsinkin Westministerin (Big Benin) alueella. Erityisesti aamusta Thamesin rannoilla juokseminen on nautinto, vaikka toisaalta Thamesia itään päin mentäessä joen vattta ei aina pysty juoksemaan ja välillä pitää sukkuloida talojen ja teiden välissä. Ja Englannissahan lenkkeilijän sääntö nro 1. on muistaa vasemmanpuoleinen liikenne.


Lontoon esikaupungeissa lenkkeilyä en ole kokenut erityisiä huippuhetkiä. Lenkillä on tullut käytyä East Croydonissa, Stratfordissa, Actonissa, Gatwickissa ja Standstedissa. Usein näissä liikennettä on paljon eikä pyörä-/jalkakäytävät ole kunnollisia ja lentokenttien lähistöillä juokseminen nyt on harvoin nautinto. Länsi-Lontoossa tosin Kew Gardens tarjoaa mukavia lenkkeilymahdollisuuksia.

Majoituspaikaksi oma suosikki on Towerin alue, varsinkin jos lento on Gatwickiin. Sieltä saa hyvätasoisia hotelleja (mm. Novotel, Doubletree) keskustaan edullisemmin ja lenkillekin pääsee suoraan Thamesin varteen. Kulkuyhteydet on metron, bussin (nro 15) ja junan myötä hyvät joka puolelle. Lowbudget-hotelleista Lontoon ykkösketjuksi rankkaan Travelodgen, josta tarjouksesta voi saada majoitusta jopa n. 30 £/yö/huone. Hinta/laatusuhteeltaan hyviä Travelodgeja on esim. Bank ja Southwark.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti