sunnuntai 14. elokuuta 2016

Seuraavana Budapest

Nyt on syksyn maratonmatka varattu ja kohteeksi valikoitui Budapest 9.10.2016.

Lopullinen valinta suoritettiin Frankfurtin, Budapestin ja viime päivityksessä tehdyn listan ulkopuolisen Munchenin välillä, sillä kaikkiin tuli hyviä lentotarjouksia. Air Balticillä olisi päässyt Saksaan 140 eurolla, mutta siinä miinuksena on välilasku ja erittäin aikainen (05.30) aamulento lauantaina. Vaa'an Budapestin suuntaan käänsi Finnairin tarjoukset, kaverin lähtö huoltojoukkoihin sekä maratonin jälkeisenä iltana Budapestissä oleva Bryan Adamsin konsertti. Ja kyllähän Unescon maailmanperintökohde Budapest on kaupunkina paljon Frankfurtia upeampi.

Vaakakupissa painoi myös se, että pari viikkoa sitten pitkällä lenkillä rupesin laskeskelemaan, että 12 juoksemastani maratonista pääkaupunkeja on ollut peräti kahdeksan (Wien, Tukholma, Berliini, Pariisi, Rooma, Amsterdam, Tokio, Madrid), vaikka niitä ei ole aiemmin erityisesti haettu. Nyt haetaan ja Budapestista saa täten haltuun yhdeksännen pääkaupunkimaratonin ja 11. maan.

Hotellia etsiessä tuli yllätyksenä esiin, että Budapestin Radisson Blun bonuspisteveloitukset ovat todella alhaiset, vaikka huonehinnat olivat lähes Helsingin tasoa. Bonusyön sai 15.000 pisteellä, jolla saa huoneen esimerkiksi Tallinnan keskustasta sivussa olevasta Park Innistä. Helsingin keskustan Radissonien pisteveloitukset ovat 40.000-50.000 välillä. Bonusreissusta ei silti voi puhua, kuten Chicagon maratonilla syksyllä 2013. Viikon Chicagon reissussa lennot (SAS) ja hotellit (Doubletree) maksoi yhteensä 55 euroa, kiitos molempien bonuspisteiden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti