tiistai 2. elokuuta 2016

Maratonin valinnan vaikeus

Nyt olen ollut uuden pulman edessä. En tiedä, missä syksyllä haluaisin maratonin juosta. Aiemmin syksyn ja kevään maratonit on ollut varattuna vähintään puoli vuotta etukäteen. Toki huomioitavaa myös on, että ei maraton nyt kaikki kaikessa reissussa ole, mutta ei tämä pyörittely ole mistään kotoisin. Edullisesti pitäisi päästä ja muutakin tekemistä pitäisi olla kuin maraton, vaikka lähtökohtaisesti kahden yön/kolmen päivän reissuja sitä katselee.

Vaihtoehtoja on pyöritelty jo muutaman kuukauden. Niitä on mm.

1) Ateena Classic marathon 13.11.
Olisi ykkösvaihtoehto, sillä Ateenassa en ole koskaan käynyt. Maraton olisi tarunhohdokas Marathonista Ateenaan.  Ongelma vain on, että Ateenaan haluaisi mennä vaimon kanssa ja tällä kertaa kalenterit eivät osu yksiin. Ehkä sitten ensi vuonna...

2) Istanbulin maraton 13.11.
Tänne saan mennä yksin ja pitkään olin vähän menossakin. "Konstantinopoli" lienee yksi historiallisimmista kaupungeista, joissa ei ole tullut käytyä. Maratonilla spesiaalia on se, että lähtö on Aasiasta ja maali on Euroopassa. Se lienee ainoa kahden maanosan maraton. Terroristi-isku ei vielä pysäyttänyt suunnitelmia, mutta vallankumous oli ehkä vähän liikaa.

3) Varsovan maraton 25.9.
Varsova tulisi tämän hetken kuntoon nähden ehkä vähän liian nopeasti. Finnairin plussapistelentona (Puolan pisteveloitukset samat kuin Pohjoismaiden lennoilla) tämä oli mielenkiintoinen, mutta bonarilentoja ei ole enää saatavana. Hotellitkin olisi erittäin edullisia ja maratonin reitti on ihan ok. Varsovan maraton on yllättävän iso, noin 7000 juoksijaa.

4) Frankfurtin maraton 30.10.
Ajankohta olisi hyvä, mutta Frankfurtia pitää Saksan bliisuimpana isona kaupunkina. Se ei ole oikein säväyttänyt koskaan. Plussaa on helpous ja halpuus. Saksassahan kaikki aina toimii ja tietysti maratonillakin on IAAF:n kultainen mitali. Lennot, hotellit ja ruuat on ihan edullisia ja Bundesliigan matsi olisi lauantaina Mainzissa. Maratonilla on nopea reitti, mutta eipä nuo ennätykset motivaattori enää oikein ole.

5) Lissabonin maraton 2.10.
Lissanbonin maraton olisi hieno, mutta yli 400 euron lennot vetää maton alta. Kaupungissakaan ei ole tullut käytyä kuin ohikulkiessa.

6) Venetsian maraton 23.10.
Paljon kehuttu ja reitiltään Venetsian maraton olisi upea. Olisi maratonina Lissabon tavoin kiinnostava, mutta lennot on kalliit ja välilaskulliset. Hotellit vielä kalliimmat. Joskus joulukuun alkupäivinä Venetsiassa käyminen ei ollut maailman ylentävin kokemus, kesäkaupungilta se tuntuu ihan siinä missä kuin Hankokin.

7) Oslon maraton 17.9.
Oslo tulee Varsovan tavoin ehkä liian nopeasti, mutta lennot olisi tosi halpoja ja Norjan kruunu on tällä hetkellä niin heikko, että majoitustakin saa kohtuuhintaan. Kohtuuhintaista ruokaa ja olutta Oslossa ei ole toki nähtykään. Maratonin reitti ihan hyvä, mutta miinusta tulee kahdesta kierroksesta samalla lenkillä.

8) Brysselin maraton 2.10.
Vähän sama vika kuin Frankfurtissa, kaupunki ei tunnut maailman eniten säväyttävältä. Belgialaiset luostarioluet on toki parasta A-luokkaa, mutta ei niistäkään voi ylenpalttisesti nauttia maratonmatkalla.

9) Budapestin maraton 9.10.
Tämä viikonloppu on vähän huono, mutta ei mahdoton. Maratonin reitti on harvinaisen kiemurteleva, mutta kuitenkin siinä juostaan paljon Tonavan rantaa. Parilla reissulla Budapestissa on tullut juostua aika paljon, joten juoksumaastot on ehkä turhan tuttuja.
 

1 kommentti:

  1. online-pizza-tarjoukset


    Tervetuloa että Saunalahden Grill, Hanki paras online-pizza-tarjoukset parhaaseen hintaan sisään Espoo, Finland. Me tarjous paras online-tarjoukset varten pizza ja pizzeria grill. Ota meihin yhteyttä - 0403616621    https://www.saunalahdengrilli.fi/

    VastaaPoista