maanantai 4. toukokuuta 2020

Facebookin Korona-juoksuryhmä motivoi juoksemaan

Kun kaikki kevään juoksutapahtumat on peruutettu, tilalle löytyy uusia luovia ratkaisuja. Hämeenlinnalainen Antti Lindvall keksi perustaa Facebook-ryhmän Korona-juoksu, jossa lenkkejä pääsee juoksemaan ja vertailemaan muiden kanssa näin poikkeusaikanakin, kun juoksulenkki pitää suorittaa yksin tai korkeintaan pareittain.

Ryhmässä kootaan juoksijoiden juoksemia tuloksia neljältä eri matkalta: 5 km, 10 km, puolimaraton ja maraton. Näistä esimerkiksi kolme ensimmäistä muodostaa triplan ja kaikki neljä täyskäden.

Ryhmä keräsi nopeasti toista tuhatta jäsentä ja nyt jäseniä näyttää olevan 1869. Näistä yli 40 % on suorittanut vähintään yhden matkan. 

Ryhmässä on lomake, jolla oma tulos ilmoitetaan ylläpitoon. Lisäksi hyväksyttävä suoritus vaatii päivityksen ryhmään kellosta/sovelluksesta, jossa matka ja aika näkyvät (esimerkiksi alla oleva kuvaruutukopio Sports Trackerin sovelluksesta). 


Matkaileva maratoonari löysi ryhmän Hämeen Sanomien jutun perusteella juuri oman Korona-maratonin suorittamisen yhteydessä huhtikuun alussa. Päivitin maratonin ryhmään ja parin viikon palautumisen jälkeen suoritin viikon aikana myös kolme muuta matkaa, joten Korona-juoksun täyskäsi tuli suoritettua. 

Antti Lindvallin ohella ylläpidosta vastaa neljä muutakin henkilöä ja tilastojen kerääminen ja julkaiseminen on kyllä ylläpidon puolesta todella ahkeraa. Lisäksi tilastoja on todella monipuolisesti lajiteltuina. 


Korona-jouksuryhmä toimii toukokuun loppuun saakka, joten vielä sinne ehtii omia lenkkejä päivittää. 

Iso käsi ja kiitos lähtee vaivannäöstä ja hienosta ideasta Antti Lindvallille ja koko ylläpitotiimille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti