torstai 11. elokuuta 2022

Lenkkeily / Kaunas

Liettua ja Kaunas ei tule ensimmäisenä mieleen potentiaalisia matkakohteita kartoittaessa. Pikaisena viikonlopun budjettimatkakohteena Kaunas on Helsingistä lähtevien Ryanairin lentojen myötä ihan toimiva. Ennen Koronaa myös Wizzair lensi Turusta Kaunasiin.


Lenkkeilijä voi jo Google Mapsista hyvin olettaa, missä on Kaunaksen parhaat lenkkeilymaastot. Ne kulkee tietysti monen eurooppalaisen kaupungin tapaan joen rannalla ja niin homman laita on myös Kaunasissa. 


Hitaasti virtaavan Niemen-joen kaupungin puoleinen ranta tarjoaa oivat lenkkeilymaastot. Maisematkin ovat vanhan kaupungin niemen pohjois- ja eteläpuolella hieman erilaisia. 


Puistoista ei suositeltaviksi lenkkikohteiksi ollut. Azuolyno-puisto on hieman laajempi, mutta se on turhan kaukana keskustasta eikä se ollut vaivan arvoinen. Sakura-puisto voi kirsikkapuiden kukinnan aikaan ollakin mielenkiintoinen nähtävyys. 

Sen sijaan suosituksen saa Savanoriy-kadun ylämäki. Kun lentokenttäbussin (1 euro suuntaansa) ajoi pitkää alamäkeä kohti keskustaa, ensimmäinen ajatus oli heti, että tämä loiva ja pitkä mäki pitää tulla juoksemaan. 


Ja lenkiltä palautumiseen suosituksen saa ravintola Uoksas. Kuuden ruokalajin menu kuuden viinin kera oli hintaansa nähden (75 €) erinomainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti