perjantai 18. heinäkuuta 2014

Syksyn maratonmatka varattu

Tällä kertaa oli melkoinen mietintä päällä syksyn maratonin suhteen. Toista kertaa olin mukana New Yorkin maratonin paikkojen arvonnassa (jo arpalippu maksaa 11$), mutta en ollut niiden "onnekkaiden" joukossa, jotka saavat lunastaa 355 $ paikan New Yorkin maratonille. Arvontaan osallistuneista ilmeisesti 3-5% sai paikan tähän spektaakkeliin.

Kakkosvaihtoehto oli pitkään Ateenan Classic maraton, joka juostaan Maratonin kaupungista Ateenaan. Lopulta tämä isäinpäivänä juostava koitos kariutui ylitsepääsemättömään työesteeseen. Tämän jälkeen alkoi melkoinen pyörittely eri maratonin kesken.

Lopulta valintaa lähdettiin tekemään Varsovan, Amsterdamin ja Istanbulin kesken, sillä muuten houkutteleva Frankfurt ei sopinut vaimon työaikatauluun ja Itävallan Söllissä juostavalle Kaisermaratonille en uskalla lähteä, kun Rooman kokemus keväältä oli sen verran vaikea. Varsovakin kariutui lopulta muiden matkasuunnitelmien alle.

Istanbul oli maratonina sekä vieraana ja erilaisena kaupunkina houkutteleva, mutta marraskuun puoliväli ei ole ehkä optimaalisin aika Istanbulissa vierailla. Istanbuliin olisi suoria lentojakin saanut alle 170 euron, kun Amsterdamin lennot on melkein satasen enemmän. Lopulta valinta oli kuitenkin Amsterdam, kun SAS:lta sai tarjouslennot 145 euroon ja majoituskin löytyi Rembrandtspleinilta sopuisaan hintaan pienen kyttäämisen jälkeen. Ei ne välilaskut mielekkäitä ole, mutta jos siinä kahdelta hengeltä 200 euroa säästää, niin kyllä siinä voi tunnin Arlandassa pyöriä.

Amsterdamin maratonille oli paikkojakin vielä vapaana jonkin verran. Amsterdamin reitti näyttää ihan mukavalta, vaikka ihan ydinkeskustassa se ei kuljekaan. Amstelin joen uomaa siellä taidetaan pitkälti juosta eikä korkeuseroista liene hirveää haittaa. Amsterdamilla näyttää olevan IAAF:n kultainen mitali, joka on aina jonkinasteinen merkki hyvin järjestetystä maratonista http://en.wikipedia.org/wiki/IAAF_Road_Race_Label_Events.

Nyt täytyy alkaa jo treenaamaan, sillä Rooman jälkeen on laiskoteltu. Kesäkuussa kilometrejä ei tullut edes viittäkymmentä, tosin kesäflunssa ei hellittänyt millään. Toukokuussakin jäätiin reippaasti alle sadan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti