keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Rooma marathon - kevät 2014

Rooman maratonilla reitti on hieno, sillä maraton kiertää suurimman osan nähtävyyksiä. Reitti menee jopa Piazza Navonan läpi ja lähtö/maali on aivan Colosseumin tuntumassa. Silti suurin osa reittiä kiertelee Tiberin rannoilla lainakaupungilla. 

Suosikkikohta reitillä osui siihen, kun käännyttiin kohti Vatikaania Via Della Concillazionea pitkin. Näkymä on vaikuttava ja samaan aikaan osui vielä melkoinen sadekuuro eli taivas repesi, kun Pietarin kirkon sai näkyviin. 

Lähtöalueena Via Fori Imperiali oli ahdas, vaikka juoksimäärältään (noin 20.000) Rooman marathon ei ole isoimpia. Mielikuvallisesti Rooman katuja pitää ahtaina, mutta siellä oli hyvin tilaa juosta, tosin mukulakivikatuja reitin varrella oli jonkin verran.Järjestelyt Roomassa toimi kohtuullisen hyvin. Numeroiden haku oli hieman kaupungin ulkopuolelta EURin kaupunginosasta, johon tosin pääsi metrolla kohtuullisen lähelle. Vessoista oli lähtöpaikalla eteläeurooppalaiseen tapaan pulaa. Juomapaikkoja oli riittävästi ja monet juomapaikat oli maisemallisesti kivalla paikalla.

Sää ei Rooman maratonilla suosinut. Parikymmentä minuuttia ennen lähtöä alkoi kaatosade. Se loppui, kun jälkijoukko pääsi liikkeelle, mutta vaatteet kastuivat ja märät mukulakivikadut eivät olleet juokseminen kannalta mitään herkkua. Kaatosade alkoi uudestaan juuri, kun 18 kilometrin kohdalla käännyin Pietarin kirkkoa kohti. Siinä jo uskoa kyseltiin.Oma juoksu kulki alkumatkasta kosteasta kelistä huolimatta ihan hyvin, mutta loppu oli oman juoksuhistorian vaikein. 27 kilometrin juoksun jälkeen märät lenkkarit ja märät sukat hiersivät jalkapohjaan pystysuuntaisen "uran", joka vaikeutti juoksua. Reiluun 35 kilometriin asti kaikki meni vielä hyvin, mutta sitten alkoi puutumaan. Ilmeisesti tuo hiertymä muutti osaltaan juoksutekniikkaakin eikä kuntoakaan ollut paras mahdollinen. Espanjalaisten portaiden (40 km) jälkeen mentiin pitkään tunneliin, jossa oli viimeinen huoltopiste. Siellä tuli huono olo ja alkoi heikottamaan. Ensimmäistä kertaa maratoneillani jouduin hetken lataamaan voimia ja kävelemään noin kilometrin. Viimeisen kilometrin juoksin hyvin hiljaa.Aika 4.14,27
Sports Tracker http://www.sports-tracker.com/#/workout/raffi13/8jsice7f63fcftd5

Aikaisemmat maratonit (linkit nimessä):
Chicago - syksy 2013
Nizza-Cannes - syksy 2012
Turku - kesä 2012
Pariisi - kevät 2012
Berliini - syksy 2011
Tukholma - kevät 2011
Wien - kevät 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti