sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kampanja NYCM: Haastajasta haastetuksi

Hyväntekeväisyyskampanja on ollut olemassa reilun viikon ja palaute on ollut positiivista, kiitos siitä kaikille! Kampanja on saanut kuitenkin yllättävän käänteen, sillä olen tullut haastajasta haastetuksi.

Kolme ystävääni lupasi osallistua kampanjaan eurolla per alle neljän tunnin juostu minuutti ja yksi kaveri lupasi tilittää kampanjaan kolme euroa per alle neljän tunnin juostu minuutti.

Olen otettu näistä haasteista ja niihin tartutaan ilman muuta. On enemmän kuin hienoa, että kampanjassa halutaan olla mukana. Neljän tunnin alituksessa on kuitenkin montaa mutkaa matkassa, vaikka Tampereen puolimaratonin perusteella kunto on tässä vaiheessa sellainen, että neljän tunnin alitus voisi hyvinkin olla mahdollista.

Mutkat:
1) Kyky. Olen vain kerran juossut alle neljän tunnin (3.57,49), Amsterdamissa viime syksynä http://matkailevamaratoonari.blogspot.fi/2014/10/ix-amsterdamin-marathon-syksy-2014.html. Nizza-Cannesissa sitä yritin syksyllä 2012 siinä onnistumatta.
2) Ruuhkat. New Yorkin maratonilla on 55.000 osallistujaa. Se on sellainen määrä, että ruuhkien osuuskin ratkaisee paljon. Esimerkiksi Chicagon ihmismassan seassa ohittelu ensimmäisen kuuden-seitsemän kilometrin aikana oli lähes mahdotonta.
3) Sää. Sitä ei voi ikinä tietää. Pieni tihkusade on vielä oikein hyvä sää, mutta kun vettä tulee kovaa, niin siinä laskee vauhti ja fiilis. Esimerkiksi Roomassa liukkailla mukulakivikaduilla juokseminen oli vaikeaa.
4) Tukijoukot. Olen liikkeellä yksin toisella puolella maapalloa. Ei siinä revitä kropasta kaikkea irti tai oteta missään vaiheessa turhia riskejä.
5) Aikaero. Lyhyellä matkalla seitsemän tunnin aikaero voi tehdä tepposet, mutta tuskin se länteen mennessä ongelmia tuottaa.

Mutkien listaaminen alkoi kyllä jo tuntumaan Suomen taloustilanteen esittelyltä, tummat pilvet vie tilan auringon paisteelta. Näin kai se on suomalaiseen kansanluonteeseen opetettu jo äidinmaidosta.

Viikon lenkkikuva:

Yllättävällä museolinjalla jatketaan, kun on alkuun päästy. Torstaina juoksin jälleen kerran erinomaisissa kansallisen kaupunkipuiston maisemissa Hämeenlinnassa. Hämeen linnan vanhaan kasarmirakennukseen yhdistettiin vuonna 2013 Suomen pioneeri-, tykistö- ja viestimuseot. Militariassa pyörii myös mm. hieno multimediaesitys Tali-Ihantalan taistelusta.

Linnan ohi menevällä kävelyreitillä voi katsella ohikulkiessaan ulkonäyttelyssä olevia tykkejä ja pioneerikalustoa. Linnankasarmin alueella sijaitsee myös Hämeen keskiaikainen linna sekä vankila- ja kaupunginmuseo.

Lahjoituksia kampanjaanhan pystyi tekemään täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti