lauantai 26. syyskuuta 2015

Kampanja NYCM: Mitä maraton vaatii?

Minua on pyydetty kampanjan kirjoittamaan kahdesta asiasta: matkasuunnitelmasta ja siitä mitä maraton vaatii. Matkasuunnittelmasta on tullut useampikin pyyntö ja olen kysyjille luvannut kirjoittaa siitä heti, kun se on valmis.

Maratonin vaatimuksista olen huono kirjoittamaan. Helsingin Sanomien hyvä juoksublogi http://www.hs.fi/blogi/juoksublogi/a1305986453600?ref=hs-art-luetuimmat-8 vastaa varmasti kysymyksiin paremmin kuin tällainen sunnuntaihölkkääjä.

Omasta mielestäni matka ei tapa vaan aika. Jos vain paikat kestää, niin maraton on juostavissa läpi kohtuullisella treenamisella. Treenaamisessa omasta mielestäni tärkeä asia on väsyneenä juokseminen. Lähde lenkille silloin tällöin myös kun ei oikein huvita tai kun jalat tuntuvat työpäivän jälkeen väsyneiltä. Tällöin ei tarvitse pitkiä lenkkejä vetää, vaan maratonin viimeisen 10 km tunteen saa juoksuun helpommalla. Ja sen kun taistelee läpi, niin fiilis on hyvä.

Minulla juokseminen on pitkälti tasavauhtista yksinäistä juoksemista omalla vauhdilla, joka kulloinkin tuntuu hyvältä. Lenkkikilometrimääräni ovat kaukana esimerkiksi HS:n blogin suosituksista. Keskiarvokuukauden juoksukilometrit lienee vähän yli 100 km ja yli 15 kilometrin lenkkejä juoksen erittäin harvoin. Pari kuukautta ennen maratonia määrät kasvaa ja kuukauden keskiarvot pyörii 150 kieppeillä. Esimerkiksi nyt syyskuusta kuusi kuukautta taaksepäin kilometrimäärät näyttää olevan 150, 139, 119, 95, 102 ja 101.

Viikon lenkkikuva:














Harvalla golfkentällä pääsee juoksemaan, mutta Aulangon Hugo-kentällä sekin on mahdollista. Aulangon kenttä on Suomen toiseksi vanhin ja alkuperäisessä asussaan säilyneenä kenttänä se on Suomen vanhin. Kenttä perustettiin 1940 ja kentän on suunnitellut skotlantilainen Mr. Smith. Aulangon hotelli valmistui 1938, joten tukitoimintoja Suomen vanhimmalle alun perin hotelliksi suunnitellulle rakennukselle mietittiin jo tuolloin. Sodan aikana golfkenttä otettiin viljelysmaaksi ja golfin käyttöön kenttä palasi 50-luvulla.
Olympiaperinteitäkin Aulangolla on, sillä Aulanko toimi Helsingin olympialaisten viisiottelijoiden kisakylänä 1952. Golfillisesti Hugo-kenttä on edelleen haastava, vaikka pituutta kentällä ei nykypäivän vaatimusten mukaisesti olekaan. Jyhkeät tammet puuttuvat peliin ja pienet greenit ovat haastavia.

Lahjoituksia kampanjaanhan pystyi tekemään täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti