perjantai 11. syyskuuta 2015

Kampanja NYCM: Hyväntekeväisyyskeräys käyntiin

Nyt haastan sinut auttamaan pakolaiskriisin uhreja!

New York Cityn maraton on seuraava maratoonini. Poikkeavaa on myös se, että New Yorkin maratonilla hyväntekeväisyys tuntuu näyttelevän suurta roolia. Kutsuja erilaisiin hyväntekeväisyysjuoksuryhmiin on tullut paljon. Vaikka tarjolla on ollut useita hienoja keräyskohteita, niin silti tuntuu luontevammalta käynnistää oma keräys. Se sopinee muutenkin yksinäiselle hölkkääjälle kaikista parhaiten.

New Yorkin maratoniin on nyt aikaa 50 päivää. Tänä aikana tulen päivittämään blogia 1-2 kertaan viikossa, jonka aikana tulen kertomaan valmistautumisesta ja päivittämään aina päivityksen yhteydessä "viikon lenkkikuvan" ja kertomaan siitä taustoja enemmän. Vastaavasti toivon, että sinä lukijani osallistuisit hyväntekeväisyyskampanjaan vaikka esimerkiksi 10 sentin kilometrilahjoituksella juostuista maratonkilometreistä. Ja kaikki tästä blogista kertyvät mainostulot tilitän projektin aikana lyhentämättömänä keräykseen, joten ylhäältä olevasta mainoksen linkistä lehden tilaamallakin pystyy osallistumaan keräykseen.

Avasin keräyskampanjan Kirkon Ulkomaanavun kautta. Työssäni olen nähnyt, että Kirkon Ulkomaanapu on luotettava toimija, joka varmasti toimittaa avun perille. Lahjoitusten avulla Kirkon ulkomaanapu hädänalaisimmille pakolaisille puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, lämpimiä vaatteita ja huopia.

Työkseni pyörittelen numeroita ja esimerkiksi Syyrian "numerot" ovat todella pysäyttäviä. 22 miljoonasta ihmisestä 12 miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa. Näistä pakolaisista 8 miljoonaa on pakolaisena Syyriassa ja 4 miljoonaa ihmistä on paennut rajojen ulkopuolelle. Lähelle pakolaiskriisi tulee myös sitä kautta, että lähipiirissä on ihmisiä, jotka ovat joutuneet viimeisen sadan vuoden aikana lähtemään siirtolaiseksi Amerikkaan, sodan aikana sotalapseksi Ruotsiin tai jättämään kotinsa Karjalassa. Ei niistä meidänkään kansakunnan vaikeuksista kovin pitkää aikaa ole.

Lahjoituksia kampajaan voi tehdä täällä

Viikon lenkkikuva:
Ensimmäiseksi lenkkikuvaksi on kotiseuturakkaana ihmisenä pakko valita kuva Hyrvälän kylästä Hattulasta. Kotimme sijaitsee tästä parin sadan metrin päässä, joten lenkkimaasto on enemmän kuin tuttua.

Hyrvälän kylä esiintyy ensimmäisen kerran asiakirjoissa 1470, jolloin Nikki Hyrvälä oli lautamiehenä Lehijärvellä. Hyrvälän kylän kaikki talot tuhoutuivat suuressa tulipalossa 1576. Kylän talot olivat sen jälkeen monta vuotta autioina, mutta nousivat pikku hiljaa jaloilleen. Keskiajalla Hyrvälässä oli ainakin kolme taloa eikä ympärivuotisesti asuttavia taloja vielä nykypäivänäkään paljon enemmän ole. Lähellä Hyrvälää kulkeva Hämeen Härkätie oli Suomen varhaishistorian tärkein tie. Hyrvälässä oli jonkinlainen keskikievari, jossa matkalaiset saattoivat yöpyä ja lepuuttaa hevosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti