tiistai 20. lokakuuta 2015

Kampanja NYCM: Cooper olympiastadionilla

New Yorkin maratoniin on aikaa 12 päivää ja pitkästä aikaa juoksemisen suhteen on hyvä fiilis!

Flunssa alkaa olla voitettu ja viikonloppuna pystyi jo tekemään pidemmänkin lenkin (19 km). Juoksukilometrit ovat olleet vähissä ja Sports Trackerin kuukausisaldo on tyly: 30 viimeisen päivän juoksukilometrit ovat -63 % pienemmät kuin edellisen 30 päivän saldo. Ilmat ovat kuitenkin ulkoilua suosineet, sillä eihän nyt Suomen syksyssä ole varmaan koskaan ollut näin hienoja ilmoja!


Reissun järjestelyt alkavat olla pulkassa ja hotellikin on varattu New Jerseyn puolelta hyvien yhteyksien varrelta.

Tänään kävin testaamassa kunnon. Kunnon testaamiseen Cooperin testi (12 minuutin juoksu) on hyvä keino. Seitsemän kilometrin alkulenkin jälkeen Cooperissa meni 2740 metriä ja siihen olen oikein tyytyväinen. Ennen syyskuun lopun Tampereen puolimaratonia meni 20 metriä enemmän, mutta viime syksynä ennen Amsterdamin maratonia meni vain 2660 metriä.

Viikon lenkkikuva:
Taas palataan Helsingin olympialaisten maisemiin. Yhdessä aikaisemmassa päivityksessä juostiin Ahvenistolla viisiottelun maastojuoksun lenkki. Tällä kertaa juoksin Cooperin Kaurialan olympiastadionilla, jossa pelattiin olympialaisten maahockey otteluita kahtena päivänä. Maahockeyn loppuottelut pelattiin kuitenkin Helsingin Velodromilla. Lisäksi Kaurialassa pelattiin muutama olympialaisiin osallistuneiden maiden jalkapallon harjoitusottelu.

Kaurialan olympiastadionilla on lisäksi kisattu Kalevan kisat 1960 ja 1988. Jälkimmäisistä kisoista allekirjoittaneelle on jäänyt mieleen Martti Vainio voitto kymppitonnilla ajalla 28.30 (piti tarkistaa tämän kauden kärkitulos. Se on Jarkko Järvenpään 29.35) ja Tapio Korjuksen keihäsvoitto. Tuon jälkeen Korjus voitti keihäskultaa Soulin olympialaisissa. Talonmies Alpo Nyrönen romutti nuoren urheilufanin maailman 1984, mutta harvemmin muistetaan, että Vainio voitti SM-kultaa kymppitonnilla vielä kolme kertaa kilpailukiellosta vapautumisen jälkeen ja viimeinen voitto tuli Kaurialan olympiastadionilta.

Lahjoituksia kampanjaan pystyy tekemään täällä:



2 kommenttia:

  1. Noista aivan kotinurkan Kalevan Kisoista pitää kyllä jokaisen myös muistaa Rykkaren Artsin lyyhistyminen etusuoralle akilleksen sanottua poks.

    VastaaPoista
  2. Totta!! Niin hullua kuin se onkin, niin kirjoittaessa tuota en muistanut, mutta jonkun Vainion loppuajan kympiltä muisti. Nyt vielä googletin sen ja se oli jopa oikein 28.30,06. Ja paikallisesti tietysti myös Suomisen Karin maratonhopea oli hieno juttu.

    VastaaPoista