tiistai 27. lokakuuta 2015

Kampanja NYCM: Kohta mennään

Vähiin käy odottavan aika. Maratonin starttiin on aikaa viisi päivää ja kolmen päivän päästä pitäisi lähteä kohti New Yorkia.

Valmistelut on nyt tehty ja tällä viikolla ei enää käydä lenkillä. Tai jos käydään, niin ainoastaan hidasvauhtisilla happihyppelyillä. Flunssassa ei ole ollut enää haittaa, mutta hartiat ovat olleet pari viikkoa todella jumissa ja lenkillä olo hartiakivun takia on välillä epämiellyttävä.


Tankkaus sunnuntaille starttaa nyt. Minulle se tarkoittaa lähinnä reilusti lisääntyvää veden juomista sekä hiilihydraattipitoisten ruokien suosimista. Urheilujuomia tai -ravinteita en käytä, koska en käytä niitä muutenkaan.


Lauantaina juoksin prepare-lenkin. Juoksuasioissa itseäni vähintään sata kertaa viisaampi Kiviharjun Pekka joskus suositteli vetämään viikkoa ennen maratonia noin 10 kilometrin lenkki täydellä vauhdilla, jolloin saa hiilarivarastot tyhjäksi ja sen jälkeen syömään hiilarivarastot täyteen. Kokeilin tätä ensimmäistä kertaa viime syksynä ja se toimi hyvin.

Juoksin 9,4 km lenkin täyttä alusta asti. Alkuun Cooperissa meni Sports Trackerin mukaan 2660 metriä (viikolla testijuoksussa 2740) ja ensimmäiset neljä-viisi kilometriä jaksoi vielä hyvin. Loppu olikin sitten tuskaista menoa, mutta yllättävän hyvin vauhti on silti pysynyt, vaikka itsestä meno tuntui 6-8 kilometrin välillä todella raskaalta ja teki mieli lopettaa koko harjoitus. Tällaiseen itsensä kiusaamiseen en ole lenkeilläni tottunut, mutta uskoa se hyvästä kunnosta antoi. http://www.sports-tracker.com/workout/raffi13/562b6b5ce4b0e30be6746e93

Viikon lenkkikuva:
Kotikuntani Hattulan vaakunassakin komeileva Mierolan silta näytti upealta auringon painuessa mailleen ja kuun loistaessa taustalla seesteisenä syyspäivänä.

Mierolan silta ylittää Vanajaveden kapeikon Mierolassa Hattulan uuden kirkon läheisyydessä. Mierolan seutu on muutenkin hieno perushämäläinen kulttuuriympäristö. Sigurd Frosteruksen suunnittelema teräsbetonisilta valmistui 1919 vanhan puusillan paikalle ja se on yksi kuvatuimpia hämäläisiä museosiltoja. Sillan vieressä sijaitsevan Mierolan Silta Cafesta maisemat ovat parasta A-luokkaa, sillä harvan kahvilan terassilta voi ihailla tällaista kulttuurimaisemaa.


Lahjoituksia kampanjaan pystyy tekemään täällä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti