Aikataulu on taas tiivis eikä hommassa ole taaskaan mitään järkeä, mutta sehän allekirjoittaneen matkoilla tuppaa olemaan tapana.
PE 30.10. lähtö Helsingistä Iceland Airilla klo 14.00. Välilasku Reykjavikissa ja Nykissä perillä n. klo 19.00 paikallista aikaa. Siitä siirtyminen hotellille (todennäköisesti New Jerseyn puolelle)
LA 31.10. Aamusta maratonin messuille rekisteröitymään ja hakemaan juoksunumero. Klo 13.00 alkaa Newarkissa NHL-matsi New Jersey - NY Islanders. Sen jälkeen kaupungille pyörimään.
SU 1.11. Bussikuljetukset Meadowlandsista lähtöpaikalle lähtee 05.00-06.00 välillä. Startti on starting wavesta riippuen n. klo 10 aikoihin, eli "notkumisaikaa" lähtöalueella riittää. Juoksu alta pois ja hotelliin suihkuun. Siitä syömään ja juoksussa kaiken mennessä ok illalla klo 19.30 Brooklynissa alkavaan NHL-matsiin NY Islanders - Buffalo.
MA 2.11. Päivä pyörimistä Nykissä ja illalla n. klo 20.00 lento kohti Reykjavikia.
TI 3.11. Laskeutuminen Reykjavikiin n. 05.30 ja päivän Stopover Islannissa. Vuokra-auto alle ja sillä kultaisen kolmion (Geysir-Gullfors-Thingvellir) kierros. Yöpyminen Reykjavikissa.
KE 4.11. Aamusta aikaisin ajo lentokentälle, josta lento lähtee n. 06.30 ja Helsingissä ollaan puolen päivän jälkeen.
Majoitus New Yorkissa on tosiaan vielä auki, sillä tähän aikaan vuodesta hotellit Nykissä ovat todella kalliita. Keskitason hotellit ovat minimissään 250 $/yö ja se on meikäläiselle aivan liikaa. New Jerseyn puolelta minulla oli Hilton Garden Innistä jo kohtuuhintainen varaus, mutta peruutin sen ja uuden etsiminen on käynnissä. New Jersey on maratonin kuljetusten takia kätevin paikka, mutta muuten siellä joutuu vähän bussien kanssa säätämään. YMCA-majoitus Central Parkin ja maratonin maalin vierestäkin on harkinnassa. Se olisi logistisesti oiva valinta, mutta omat vessat/suihkut siitä puuttuu. Pari Airbnb kyselyäkin olen Brooklynista tehnyt, vaikka kokemusta Airbnb:n kotimajoituksista ei minulla ole. Toisesta tuli kyselystä pakit, mutta työkseen nukketeatteria pyörittävälle herrasmiehelle pääsisi majoittumaan.
Maratonin logistiikka New Yorkissa on uskomattoman haastava. Lähtöpaikalle ei pääse millään julkisilla, varmistin asian järjestäjiltä Twitterin kautta (Twitter on muuten erinomainen väline yhteydenpitoon ja sitä kautta saa moneen asiaan hyvää palvelua, Suomessa esimerkiksi Finnairilta). Suomalaisittain kuulostaa uskomattomalta, että Verrazano-Narrows sillalla ei ole mahdollisuutta jalankulkuun. Sen kautta olisi päässyt metrolta noin 3 kilometrin kävelyllä starttialueelle ja kartalla se näyttää ainoalta oikealta reitiltä lähtöpaikalle. Kuljetusvaihtoehtoja starttialueelle ovat NJ:n bussit (aikainen lähtö) tai lautta (juoksuvaatteissa kylmä, mutta maisemiltaan varmaan hieno vaihtoehto) Manhattanin eteläkulmasta Staten Islandille.
Päätin käyttää stopover-mahdollisuuden Islannissa, kun olen yksin reissussa eikä se maksa mitään. Iceland Airin lennot sai alle 500 euron ja stopover on hieno lisä siihen. Islanti tunnetaan kalliina paikkana, mutta hyvä hotelli (keskustan Radisson Blu Saga) ja auton vuokra oli päiväksi yhteensä 105 euroa. Sillä rahalla tekee New Yorkissa tiukkaa saada minkään tason majoitusta. En ole aikaisemmin Islannissa käynyt. Nyt tulee sekin koettua, vaikka marraskuun alku ei varmastikaan ole optimistisin aika Islannin kokemiselle.
Kommentteja, vihjeitä ja ideoita otetaan mielihyvin vastaan!
Viikon matkakuva:
Flunssan takia en ole lenkille päässyt, joten viikon lenkkikuvan paikalla on viikon matkakuva.
Tiistaina pääsin käymään Virossa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ystävyysseurakunta Kuusalussa. Kuusalun seurakuntaa kohtasi viime vuonna suru, kun yli 200 vuotta vanha ja perinteikäs pappila paloi. Pappilassa asui Viron kielen "isänä" tunnettu Eduard Ahrensi, jonka vieraana pappilassa vieraili mm. Elias Lönnröt. Pienelle seurakunnalle pappilan entisöinti on suuri urakka ja vuoden aikana seurakunta oli saanut rakennettua pappilaan uuden katon yhteistyössä Viron valtion ja Kuusalun kunnan kanssa.
Kuusalun sijaitsee noin 40 kilometriä itään aivan Narvan maantien vieressä. Kuusalussa asukkaita on noin 4.000 ja seurakuntaan kuuluu asukkaista noin 10%. Kuvassa oleva Kuusalun barokkitorninen kirkko on rakennettu 1760-luvulla gotlantilaisten munkkien toimesta. Pyhien lähteiden äärellä sijaitsevaa kirkkoa laajennettiin 1800-luvun lopulla.
Lahjoituksia kampanjaanhan pystyy tekemään täällä:
Taustatietoa kampanjasta löytyy täältä:
http://matkailevamaratoonari.blogspot.fi/2015/09/projekti-nycm-hyvantekevaisyyskerays.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti